Hypotheken

Hypotheken

Ons advies staat als een huis

Hypotheken

Wij bieden u ruim keus uit de meest uiteenlopende hypotheekvormen en rentevarianten. Zo ontstaat een hypotheek oplossing op maat tegen uitstekende voorwaarden. Het afsluiten van een hypotheek is één van de belangrijkste investeringen die u in uw leven doet, dus wilt u er helemaal zeker van zijn dat u de juiste keuzes maakt. Keuzes die aansluiten bij uw persoonlijke wensen en financiële mogelijkheden, nu én later.

Logische vragen zijn dan: Wat kan ik maximaal lenen? Heb ik eigen geld nodig? Hoe maak ik het beste gebruik van de fiscale voordelen van het bezit van een eigen huis? En uiteindelijk de belangrijkste vraag: Welke hypotheekvorm past het beste bij mij?

Bolk Assurantiën zet de zaken graag voor u op een rijtje.

Welke hypotheek
kies ik?

Bij het kiezen van een hypotheekvorm is één ding heel belangrijk: de hypotheek moet passen bij uw persoonlijke situatie van nu en in de toekomst. Omdat geen situatie dezelfde is, heeft Bolk Assurantiën alle bekende hypotheek varianten voor u in huis. Bolk Assurantiën zorgt samen met u voor maatwerk. We creëren precies die financiële oplossing die het beste bij u past.

Annuïteiten Hypotheek

Wanneer u kiest voor de annuïteitenhypotheek betaalt u elke maand een vast bedrag. Dat bedrag bestaat uit aflossing en rente. 

De verhouding tussen die twee verandert wel. In de eerste jaren lost u weinig af en betaalt u relatief veel rente. Tegen het einde van de looptijd is dat omgekeerd: u betaalt dan weinig rente en relatief veel aflossing.

Voordelen:

  • Zolang de rentestand niet wijzigt, betaalt u elke maand een vast bedrag; u weet exact waar u aan toe bent.
  • Uw fiscale voordeel is in de eerste jaren het hoogst

Nadelen:

  • Hypotheekbedrag blijft lang hoog

Lineaire
Hypotheek

Het belangrijkste kenmerk van de lineaire hypotheek is: een snelle aflossing van de hypotheekschuld. Elke maand lost u een vast bedrag af.

Bij een hypotheek met een looptijd van dertig jaar is dat ieder jaar 1/30 deel van het hypotheekbedrag. Na elke aflossing is uw schuld kleiner en betaalt u dus minder rente. 

Voordelen:

  • Relatief snel afnemende schuld
  • Totaallast over looptijd van dertig jaar is lager dan bij de annuïteitenhypotheek

Nadelen:

  • Beginlasten zijn vrij hoog
  • Betrekkelijk snel afnemend fiscaal voordeel

Aflossingsvrije Hypotheek

Met de aflossingsvrije hypotheek lost u tijdens de looptijd van de hypotheek niets af. U betaalt alleen rente.

De aflossing vindt plaats aan het einde van de looptijd of bij verkoop van de woning.

Voordelen:

  • Lage maandelijks lasten
  • Fiscaal voordeel is gedurende de gehele looptijd hoog

Nadelen:

  • Hypotheekschuld blijft gedurende de looptijd gelijk, immers u lost niets af

Uw persoonlijke adviseurs

Mocht u meer informatie willen, dan kunt u natuurlijk ook informatie vragen via email:
info@bolkassurantien.nl of telefoonnummer 0541-662565

Wij zijn een Erkend Financieel Bedrijf.

Waarom een Erkend Financieel Adviseur?
Bij een Erkend Financieel Adviseur bent u verzekerd van financieel advies van hoge kwaliteit. De kennis van uw adviseur is altijd up-to-date. Het keurmerk wordt uitgegeven door de SEH, een onafhankelijke stichting die is opgericht met het doel u te voorzien van het beste financiële advies en om de vakbekwaamheid van adviseurs op een hoog niveau te brengen en te houden. Alle Erkend adviseurs zijn ervaren, hebben geldige wettelijke diploma’s, volgen jaarlijks verplichte SEH-opleidingen en moeten voldoen aan strenge gedragsregels.