< terug naar overzicht

RegioBank is gestopt met aannemen van biljetten van € 500

Vanaf 4 februari 2019 veranderen de regels voor geldstortingen. Hieronder leest u daar meer over, zodat u daar alvast rekening mee kunt houden.

Wat verandert er?

  • We accepteren vanaf 4 februari 2019 geen € 500 biljetten meer. Dit is in lijn met het besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) om de productie en uitgifte van bankbiljetten van € 500 stop te zetten. Wij adviseren u geen € 500 biljetten meer te accepteren.
  • We zijn verplicht om informatie over u en uw gewenste storting te vragen. Dat doen we bij alle klanten bij grote bedragen. Of als u vaak langs komt voor een storting. We kunnen u dan vragen waar het geld vandaan komt. Bijvoorbeeld met een aankoopbon of een scherm print van een marktplaatsadvertentie. Als we onvoldoende informatie hebben over uw storting of herkomst van uw geld kunnen wij de transactie weigeren. Wij hoeven u dan niet te vertellen waarom.

Waarom deze nieuwe regels?

RegioBank moet voldoen aan financiële wet- en regelgeving. Ook aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Helaas worden grote financiële transacties zoals geldstortingen en € 500 biljetten soms misbruikt. Wij willen niet betrokken raken bij witwassen of terrorismefinanciering.

De regels kunnen best streng lijken. Maar we moeten ze naleven om uw veiligheid en die van ons te waarborgen.

Voor informatie over eurobiljetten kunt u ook kijken op Informatiedesk van DNB .

Meer weten?

Wilt u meer weten over de nieuwe financiële wet- en regelgeving. Neemt u dan contact met ons op.