< terug naar overzicht

Ook in 2020 positieve spaarrente

Beleid de Volksbank over positieve spaarrente voor 2020

RegioBank blijft sparen voorlopig belonen

De Volksbank, waar RegioBank onder valt, houdt de spaarrente zo lang mogelijk positief. Bij RegioBank krijgen particuliere spaarders komend jaar – en het liefst nog langer –  minstens 0,01% rente over spaargeld tot € 25.000. Ook voor particuliere klanten met een spaarsaldo tot € 100.000 wordt de rente komend jaar niet negatief.

Waarom doen ze dit?

€ 25.000 aan spaargeld is een goed bufferbedrag. Zo’n financiële buffer is heel belangrijk en ze moedigen hun klanten altijd aan om dit op te bouwen. Dat zorgt voor veiligheid, controle en zekerheid. Een negatieve spaarrente kan sparen juist minder aantrekkelijk maken of mensen gaan op zoek naar een andere, minder veilige manier om hun geld te bewaren, bijvoorbeeld in huis. Dat willen ze voorkomen.

‘Sparen moet lonen’

Tegelijkertijd luisteren ze zo goed mogelijk naar hun klanten. Ze vroegen daarom aan meer dan 3.000 bankklanten van RegioBank en andere banken wat zij van een negatieve spaarrente vinden. De uitkomst was duidelijk: een negatieve spaarrente is onaanvaardbaar. Het is RegioBank met de paplepel ingegoten dat sparen loont en een negatieve rente druist hier volledig tegenin. Geen negatieve rente houden ze het liefst zo lang mogelijk vol, al is de toekomst moeilijk te voorspellen. Volgend jaar beoordelen ze de situatie opnieuw en dan houden ze weer zo goed mogelijk rekening met hun spaarders.

Meer weten?
Bel of kom langs. Onze RegioBank medewerksters Annemarie Roetgerink of Nel Haarman helpen u graag.