Vertraging op het verhogen van de daglimiet bij limietwijziging

Wat doet RegioBank aan veiligheid?

Boekt u een hoger bedrag over of verhoogt u de limiet van uw inlogmiddel? Dan kunnen we u een beveiligingscode sturen per sms of spraakbericht. Dit is een extra veiligheidsmaatregel om zeker te weten dat u ons die opdracht geeft.

Limiet van uw inlogmiddel

In Mijn RegioBank kunt u inloggen met de volgende inlogmiddelen: Mobiel Bankieren app (QR-code), browsercode, digipas of digicode. De standaard limiet voor deze inlogmiddelen is € 1.000. Met uitzondering van de digicode, want hiermee kunt u alleen overboeken naar uw eigen rekeningen. Heeft u een digipas ontvangen voor 28 april 2021? Dan is de standaard limiet € 5.000.

Tot welk bedrag u dagelijks maximaal kunt overboeken is afhankelijk van het inlogmiddel waarmee u ondertekent en de maximale hoogte die u zelf heeft ingesteld.

Extra beveiligingscode

We vragen u tijdens sommige opdrachten om op twee manieren te bevestigen dat u het bent die de opdracht wilt doen. Met uw inlogmiddel én met een extra beveiligingscode. U ziet dit op het scherm als u de opdracht uitvoert. We sturen u dus alleen een code als u daar zelf om vraagt.

Daarom sturen we u – bijvoorbeeld bij het overboeken van hogere bedragen of andere risicovolle opdrachten – een extra beveiligingscode per sms of spraakbericht (via de vaste telefoon). Met deze code kunt u de opdracht bevestigen. Voordat we een code naar u sturen tonen we dit op het scherm. U moet op een button klikken waarmee u bevestigt dat u de code ook wilt ontvangen. Zodra u de code heeft ontvangen kunt u de opdracht bevestigen.

Controleer uw contactgegevens

Goed om te weten: we (kunnen en) sturen de code alleen naar een telefoonnummer waarvan we zeker weten dat het van u is. Daarmee voorkomen we dat u het geld kwijt bent omdat alleen u de code zult ontvangen. Controleer daarom regelmatig in Mijn RegioBank of uw contactgegevens up to date en bevestigd zijn. Als uw gegevens nog niet bevestigd zijn, dan ziet u naast uw gegevens een geel label genaamd ‘niet bevestigd’.

Vertraging op het verhogen van de daglimiet

Heeft u de daglimiet van de app, browsercode of digipas verhoogd? Dan duurt het 4 uur voor u de extra bestedingsruimte kunt gebruiken. Zo geven we oplichters minder kans en kunnen we bankieren voor u veilig houden.

Wilt u dus een groot bedrag over kunnen maken? Regel de limietverhoging dan op tijd!

De vertraging geldt voor:

  • De verhoging van de daglimiet van de Mobiel Bankieren app, browsercode en digipas.
  • Voor zowel een tijdelijke als permanente verhoging.

Goed om te weten: de uren tussen 23.00 uur en 7.00 uur tellen niet mee. Verhoogt u uw limiet om 21.00 uur? Dan kunt u uw limiet de volgende dag om 9.00 uur gebruiken.

Waarom een extra beveiligingscode en vertraagde ingang van de limietwijziging?

De reden is het voorkomen van fraude. Het lukt oplichters steeds vaker om via phishing & spoofing geld van onze klanten te stelen. Deze fraudeurs weten klanten ervan te overtuigen om de daglimiet te verhogen om (grote) bedragen over te kunnen boeken. Daarom hebben we deze maatregelen ingebouwd.

We willen fraudeurs geen kans geven

Hoe werken fraudeurs precies? Iemand belt u met de boodschap dat hij of zij een RegioBank medewerker is en dat u geld moet overmaken. Diegene vraagt u dan om eerst uw limiet te verhogen. Voorheen kon dat dus meteen. Dan kregen de oplichters ook meteen de kans om u te overtuigen om het geld over te maken.

Omdat we willen voorkomen dat u onbedoeld in dit soort trucs trapt, hebben we deze vertraging ingebouwd. En niet alleen wij, ook andere banken doen dit. Door deze vertraging van 4 uur staat uw (spaar)geld dus al die tijd nog steeds veilig op uw rekening en krijgt u de tijd om in alle rust de (onder vriendelijke of onvriendelijke dwang) gemaakte keuzes nog een keer te (her)overwegen.

Twijfelt u?

Wij bellen u nooit met de vraag of u geld (met spoed) wilt overmaken of met de vraag uw limiet te verhogen. Echt nooit. Dus ga er niet op in!

Denkt u dat u slachtoffer bent van fraude of ziet u iets verdachts? Meld fraude en incidenten zo snel mogelijk: 030 – 291 42 90. Lees meer informatie over het melden van fraude en incidenten.

Tips voor veilig online bankieren (PDF)
(klik op de afbeelding)

Meer weten?

Wilt u meer weten over daglimieten en/of veiligheid. Neemt u dan contact met ons op. Dit kan via:

> Telefoon: 0541-662565
> Email: info@bolkassurantien.nl

Natuurlijk kunt u ook even binnenlopen ☕

© Copyright Bolk Assurantiën  
Ontwerp !Kracht | Realisatie Bright Online

Bedankt voor uw bericht

Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.