Storm op komst: zoek dekking!

Code geel, oranje of rood? Als er storm op komst is, is het slim om je goed voor te bereiden. We zetten handige tips op een rij om schade te voorkomen. En heb je schade aan je huis? Je leest hier ook hoe het dan zit met je verzekering.

Keer bijvoorbeeld je trampoline om en haal losse spullen naar binnen. Zo kunnen ze niet wegwaaien. En vergeet ook niet afdekzeilen – bijvoorbeeld van je loungeset – goed vast te maken.

Als het (veilig) kan, verwijder dan de losse of dode takken.

Een schutting is een windvanger. Staat deze niet goed vast? Kijk wat je zelf kunt doen om de schutting te verstevigen. Of laat dit doen door een externe partij.

Zo kan de wind hier geen grip op krijgen. Vergeet ook niet om screens en zonweringen in te klappen.

Iets wat je eigenlijk regelmatig moet (laten) doen: kijken op het dak of er geen dakpannen losliggen. Je wilt niet dat deze gaan rondvliegen. En check ook meteen de dakgoten van je huis. Door een storm kunnen takken en bladeren heel snel een dakgoot verstoppen, waardoor lekkage kan ontstaan. 

Controleer je (bedrijfs) gebouw op loszittende delen. Denk aan dakleer, bouten, luifels en lichtreclames. Verstevig, eventueel tijdelijk, de kwetsbare delen van het gebouw.

Vanaf windkracht 7 dekt je woonhuisverzekering stormschade (Aegon)
Sommigen noemen het een woonhuisverzekering, anderen een opstalverzekering. Met deze verzekering is je huis tegen de meeste schades verzekerd. Ook stormschade valt hieronder. Heb je bijvoorbeeld schade aan je huis doordat er dakpannen van het dak zijn gewaaid? Dan dekt je woonhuisverzekering dit. Bij Aegon maakt het niet uit of je de basis- of allriskdekking hebt, alleen heb je wel een eigen risico bij storm van € 250,-. Wel belangrijk: was er écht sprake van een storm? Verzekeraars hanteren de grens vanaf windkracht 7. Hiervoor gebruiken ze de gegevens van het KNMI. 

Inboedelverzekering dekt schade aan je spullen (Aegon)
Heb je door de gevolgen van een storm ook schade aan je inboedel? Denk aan een lekkage. Of doordat een boom dwars door je raam gaat en je spullen raakt. Dan valt dit onder je inboedelverzekering.

Zo meld je een stormschade
Heb je stormschade bel dan gelijk ons kantoor via 0541-662565.
Dan kunnen we je meteen helpen en een hersteller inschakelen als dat nodig is.

Belangrijk om niet te vergeten bij een stormschade:
– Noteer de datum en het tijdstip waarop de schade ontstond
– Maak duidelijke foto’s van de schade, zowel van details als van de hele omgeving.

Bron: Aegon schadeverzekeraar

© Copyright Bolk Assurantiën  
Ontwerp !Kracht | Realisatie Bright Online

Bedankt voor uw bericht

Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.