Goed gedekt de piste af

Als je op wintersport gaat hoop je natuurlijk dat de pistes bedekt zijn met een goed pak sneeuw. Wintersport blijft echter niet zonder risico’s. Bereid je goed voor en zorg dat je zelf ook gedekt bent voor onverhoopte schade.

Een goede voorbereiding is geen half werk

Al voordat je vertrekt moet er aan veel zaken gedacht worden. Voor de hand liggende dingen als de uitrusting vergeet je niet snel, maar sommige dingen schieten er wel eens bij in: 

  • Vignet voor Oostenrijk of Zwitserland
  • Reisverzekering met dekking voor bagage, geneeskundige kosten én wintersport 
  • Winterbanden, sneeuwkettingen en survivalkit

Lees hieronder meer per onderwerp.

Vignet

Om gebruik te maken van de wegen in Oostenrijk en Zwitserland heb je een vignet nodig. Hiermee betaal je mee aan de wegenbelasting in dat land. Heb je geen vignet? Dan riskeer je hoge boetes. Een vignet kan je aan de grens kopen, maar je kan deze ook alvast in Nederland kopen, bijvoorbeeld bij Vignet Online.

Ga je wintersporten in Duitsland of Frankrijk?  Let er dan op dat je in sommige delen een milieusticker moet hebben. Deze kun je ook alvast aanschaffen via Vignet Online.

Reisverzekering

Het hebben van een goede reisverzekering is een fijn gevoel wanneer je op wintersport gaat. Mocht je iets overkomen, dan blijf je niet zitten met hoge kosten. Zo vallen kosten voor onverwacht vervroegd terugkeren  vanwege bijvoorbeeld familieomstandigheden, of schade die je per ongeluk toebrengt aan je vakantieverblijf al onder de basisdekking.

Let op! Elke verzekeraar kent verschillende dekkingen en voorwaarden. Controleer deze dus goed!

Dekking: Wintersport

Omdat wintersport een hoger risico heeft, heb je hiervoor de extra dekking wintersport nodig op je reisverzekering. Zonder deze dekking wordt schade door skiën of snowboarden niet gedekt op je reisverzekering.

Dekking: geneeskundige kosten

Als je medische hulp nodig hebt op de piste, dan kunnen de kosten erg oplopen. Redding van de piste met een helikopter is bijvoorbeeld erg duur. Voor de behandeling van je verwondingen bestaat een grote kans dat je naar een privékliniek gebracht wordt. In landen als Oostenrijk en Zwitserland zijn veel privéklinieken en de kosten zijn vaak aanzienlijk hoger dan in een regulier ziekenhuis.

Controleer ook of je zorgverzekering dekking biedt in het buitenland. De dekking geneeskundige kosten is namelijk een aanvulling op je zorgverzekering en vult extra kosten alleen aan wanneer je ook dekking op je zorgverzekering hebt.

Dekking: bagage

Met bagagedekking zijn niet alleen je koffers met kleding verzekerd, maar ook je skiuitrusting als je de dekking voor wintersport hebt. Heb je een erg dure uitrusting? Dan kan je overwegen deze dekking uit te breiden.

Verplichte aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer je op wintersport naar Italië ben je sinds januari 2022 op de piste verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Heb je deze niet dan kan dit je komen te staan op een boete van €100,- tot €150,-. Ook je skipas kan worden ingetrokken. De verzekering kan je gelijktijdig met het ophalen van skipas afsluiten en geldt voor de gehele looptijd van je skipas. Heb je een aansprakelijkheidsverzekering? Dan is het niet nodig deze nogmaals aan te schaffen bij de piste. Je moet als skier wel kunnen aantonen dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt via een Confirmation of Cover. Wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering (voor particulieren) hebt via ons, dan kun je hiervoor contact opnemen met ons via 0541-662565.

Winterse omstandigheden

In Duitsland en veel andere wintersportlanden zijn winterbanden verplicht en moet je verplicht sneeuwkettingen bij je hebben. Daarnaast is het verstandig om altijd wat extra brandstof, dekens en genoeg voedsel en water bij je te hebben. Mocht er iets gebeuren, dan ben je goed voorbereid.

Ga je nog op wintersport, maar weet je niet of je wintersportdekking hebt? Of moet je de dekking nog toevoegen? Neem dan contact op met ons via 0541-662565. De dekking kan vaak een paar dagen van te voren nog toegevoegd worden.

Bron: ASR

© Copyright Bolk Assurantiën  
Ontwerp !Kracht | Realisatie Bright Online

Bedankt voor uw bericht

Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.