Energiebespaartips


Wilt u ook geld overhouden om makkelijker rond te komen? Dat kan als u duurzaam en energiezuinig gaat wonen. Zelfs met kleine aanpassingen kan uw energierekening al omlaag gaan en houdt u geld over.

Tips om energie te besparen

Besparen op uw energiekosten is niet zo moeilijk. Wij helpen u graag op weg met deze laagdrempelige tips.

Zet uw apparaten écht uit

Veel apparaten die op stand-by staan, verbruiken nog steeds energie. Dus zet uw televisie en andere apparatuur echt helemaal uit.

Nog beter: trek de stekker er uit

Sommige apparaten kosten nog energie, zelfs als ze helemaal uitstaan. Trek bij voorkeur stekkers uit het stopcontact om dit sluipverbruik te voorkomen. Sluipverbruik kost een huishouden al snel zo’n € 100.

Was op een lagere temperatuur

Wist u dat uw was op 30 graden net zo schoon wordt als op 60 graden? En een was draaien op 60 graden kost ruim 3 keer zoveel als een was op 30 graden.

Tip: gebruik het eco-programma op uw wasmachine en hang de was te drogen in plaats van de droger te gebruiken.

Kies voor een zuinige douchekop

Een spaardouchekop aanschaffen is een kleine investering. Ten opzichte van een gewone douchekop gebruikt u hiermee voor een paar tientjes minder aan water per jaar.

Bedek uw radiator met radiatorfolie

Hangen uw radiatoren tegen een niet-geïsoleerde buitenmuur? Als u de achterkant van de radiator met speciale radiatorfolie bedekt, weerkaatst de warmte van de radiator de ruimte in. U bespaart zo’n € 5 per m2 radiator per jaar.

Zet uw verwarming 1 graadje lager

Klein verschil, groot plezier: door uw verwarming één graadje lager te zetten, bespaart u al snel € 90 per jaar.

Zet de verwarming ’s nachts op 15 graden

Door de verwarming ’s nachts omlaag te draaien, bespaart u gemiddeld € 180 per jaar. Heeft u vloerverwarming? Zet uw thermostaat dan op 17 of 18 graden, anders duurt het opwarmen te lang.

Tip: u kunt uw verwarming ook overdag, als u heel de dag weg bent, op 15 graden zetten. Ook dan geldt bij vloerverwarming het advies om de thermostaat op 17 of 18 graden te zetten.

Sluit de deuren

Sluit alle tussendeuren in huis en verwarm alleen de ruimtes waar u veel bent. Hiermee bespaart u zo’n € 240 per jaar.

Tip: met een deurdranger gaan deuren automatisch dicht.

Plaats tochtstrips

Voorkom verlies van warmte bij deuren en ramen door tochtstrips te bevestigen. Een brievenbusborstel werkt soortgelijk: deze borstel houdt de kou buiten en de warmte binnen. Per deur/raam/brievenbus bespaart u zo’n € 5 per jaar.

Kies voor ledlampen

Vervang alle gloei- en halogeenlampen voor ledverlichting. Begin met de lampen die het vaakst branden. Een ledlamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp, verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp en gaat bovendien veel langer mee.

Bron: RegioBank

© Copyright Bolk Assurantiën  
Ontwerp !Kracht | Realisatie Bright Online

Bedankt voor uw bericht

Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.