Diefstal van kentekenplaten

Kentekenplaten blijken meer dan ooit in trek bij criminelen. De gestolen platen worden bijvoorbeeld gebruikt voor ramkraken en belastingontduiking. Maar nu de benzineprijzen de pan uit rijzen, worden ze ook steeds vaker gebruikt om auto’s vol te tanken zonder te betalen.

Dat klinkt misschien als een vergezocht verhaal, maar volgens de politie worden er in Nederland jaarlijks ongeveer 10.000 kentekenplaten gestolen. Vooral als beide platen weg zijn is er een grote kans dat het om diefstal gaat. Is er één plaat kwijt? Dan is deze mogelijk ergens losgeraakt, bijvoorbeeld in de wasstraat, of doordat de auto zachtjes ergens tegenaan is gereden.
 
Voorkom dat u de dupe wordt van criminele praktijen en controleer regelmatig of de kentekenplaten goed vastzitten en deze stevig vast te zetten met popnagels of extra schroeven. Of laat de plaat bij de volgende onderhoudsbeurt preventief door de garage vastzetten met speciale antidiefstalschroeven.
 
Zijn uw kentekenplaten gestolen? Doe dan direct aangifte bij de politie, zodat bij misbruik direct duidelijk is dat iemand anders de dader is. Rijden zonder plaat mag ook niet en kan een fikse boete opleveren. Een nieuwe plaat is via de RDW aan te vragen.

Bron: Voogd & Voogd

© Copyright Bolk Assurantiën  
Ontwerp !Kracht | Realisatie Bright Online

Bedankt voor uw bericht

Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.