Bouwkosten woningen flink gestegen. Klopt uw polis nog?

Bouwkosten woningen flink gestegen
De betaalbaarheid van nieuwbouwhuizen staat momenteel flink onder druk. Daaraan zijn onder andere het tekort aan bouwlocaties en vakkrachten debet, waardoor de grond- en bouwkosten zijn gestegen.
Maar ook de kosten van alle duurzaamheidseisen spelen mee. Zo liggen de bouwkosten van een aardgas-loos huis zo’n 20.000 tot 25.000 euro hoger.

Vraag uzelf het volgende:

> Wat is de huidige herbouwwaarde van uw woning?
> Wat is de verzekerde herbouwwaarde van uw woning?
> Is de verzekerde herbouwwaarde van uw woning nog steeds up-to-date?

Wellicht tijd om een wijziging aan ons door te geven. Maar ook onderstaande situaties kunnen de verzekerde som van uw verzekering beïnvloeden.

Uw woonsituatie wijzigt
Een nieuwe overkapping, een nieuwe – dure – hobby of zonnepanelen laten plaatsen? Door veranderingen in en rond uw huis wijzigen de verzekerde waarden van uw inboedel of woonhuis.

Uw gezinssituatie wijzigt
Samenwonen of scheiden? Kind geboren? Als uw gezinssituatie verandert heeft dit meestal ook gevolgen voor uw verzekeringen.

Garantie tegen onderverzekering
U wilt natuurlijk niet onderverzekerd zijn, want dan draait u deels zelf op voor de kosten. Vul daarom een herbouwwaardemeter in. 
De herbouwwaardemeter is een handig hulpmiddel bij het bepalen van de herbouwwaarde. Op basis van een paar vragen wordt de waarde van uw huis geschat. Dit gebeurt aan de hand van:

> gezinssituatie
> leeftijd
> inkomen
> de grootte van uw woning

Hiermee krijgt u garantie tegen onderverzekering. Heeft u schade en gaf de herbouwwaardemeter een te lage herbouwwaarde aan? Dan krijgt u toch de volledige schade uitbetaald.

Wilt u weten wat de herbouwwaarde  van uw woning is? Vraag ons naar de herbouwwaarde meter. 

Klopt uw verzekeringspolis nog?
Door veranderingen in de woningmarkt, uw financiële of persoonlijke omstandigheden kan een verzekering niet meer actueel zijn. Het kan zijn dat de waarde van uw bezit is toegenomen of juist is afgenomen.
Het is belangrijk dat u ons over deze wijzigingen informeert, zodat u bij een eventuele schade de juiste uitkering krijgt. Zo voorkomen we teleurstellingen in de toekomst.

Meer weten?
Heeft u vragen of wilt u een goed advies voor uw verzekeringen, neem dan contact met ons op:

Telefoon: 0541-662565
Email: info@bolkassurantien.nl

© Copyright Bolk Assurantiën  
Ontwerp !Kracht | Realisatie Bright Online

Bedankt voor uw bericht

Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.